Hirdetés

A nők a jobbak?

|

Egy kutatás szerint a nők sokkal jobban olvasnak, mint a férfiak.

Hirdetés

A megállapítás a Hamburgi Egyetem kutatásai alapján született Az eredmény alapján a férfiak és nők közötti különbségek olvasás szempontjából szinte ugyanolyak, mint egy érettségizett és egy tizedik osztályos között. Az eddigi felmérések alapján egy 15 éves lány egy hasonló korú fiúval szemben tanulmányi szempontból jobb eredményeket ért el olvasásból és szövegértésből.

Az egyetem tanulmánya szerint Németországban 7,5 millió, 18 és 64 év közötti férfi és nő él, akik nem képesek összefüggő szöveg olvasására és megalkotására (funkcionális analfabéták).

Ám ez nem minden, mert a kutatás azt is kiderítette, hogy minden negyedik szakács, festő vagy tehergépkocsi-vezető, illetve az építkezéseken dolgozó segédmunkások közül minden második funkcionális analfabéta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.