Hirdetés

A Vatikán lesz a következő Torinói Könyvfesztivál díszvendége

|

Területileg a világ egyik legkisebb állama, a Vatikán lesz a 2014-es Torinói Könyvfesztivál vendége.

Hirdetés

A könyv , az írás és az ige a keresztény hagyomány alapját képezi. Úgy gondoljuk, hogy a digitális kultúra korában az apró Vatikán tud még újat mutatni a könyvek őrzése és írása területén - idézte az olasz sajtó Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár szavait Vatikán Állam részvételének torinói bejelentésekor. A Szentszék először lesz egy jelentős nemzetközi könyvkiállítás és -vásár főszereplője.

A 2014. május 8-12. között sorra kerülő 27. Torinói Könyvfesztiválon való részvételről szóló megállapodást Bertone Roberto Cotával, Piemonte tartomány elnökével írta alá.

A fesztiválra érkező vatikáni könyvek listáját és az ezekhez kapcsolódó programok, szerzői estek, kerekasztal-beszélgetések programját még nem hozták nyilvánosságra. Bertone annyit árult el, nem kizárt, hogy Ferenc pápa is csatlakozhatna a fesztiválhoz Torinó meglátogatásával, ahonnan családja egykor Argentínába vándorolt.

A Vatikán eddig egyedül 2011-ben a Dominikai Köztársaságban rendezett könyvvásáron vett részt. A torinói fesztiválhoz való csatlakozás a Vatikánnak a kortárs kulturális életben való részvételi szándékát mutatja. Ezt bizonyította a vatikáni képzőművészeti pavilon megnyitása is az idei Velencei Biennálén.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.