Hirdetés

Acélbarlangok - Akiva Goldsman írja a forgatókönyvet

|

Isaac Asimov regényének megfilmesítésére régóta várnak a rajongók - öt év után végre kiválasztották a forgatókönyvírót.

Hirdetés

Már lassan öt éve, hogy 20th Century Fox bejelentette: filmre viszik a sci-fi halhatatlan nagymestere, Isaac Asimov 1954-es Acélbarlangok (The Caves of Steel) című regényét.

Hirdetés

A projekt végre valamiféle előrehaladást mutat, hiszen megtalálták a forgatókönyvírót Akiva Goldsman (A Da Vinci-kód, Legenda vagyok, Egy csodálatos elme) személyében. Goldsman számára nem ismeretlen a szerző világa: a 2004-es Én, a robot című filmhez is ő adaptálta Asimov regényét.

 

Az Acélbarlangok Asimov Alapítvány-Birodalom-Robot univerzumához tartozik, a Robotregények első része. A történet egy olyan jövőben játszódik, ahol az emberiség két részre szakadt: egyik fele a Földön maradva úgynevezett acélbarlangokba visszahúzódva él, másik fele pedig a világűr ötven bolygóján szétszóródva. Még egy utolsó esélyt adnak annak, hogy a "földlakók" és az "űrlakók" szövetséget kössenek és ne szakadjanak el egymástól, de amikor meggyilkolnak a Földön egy űrlakót, veszélybe kerül minden. Elijah Baley nyomozó és az áldozat képmása, egy R. Daniel Olivaw nevű robot együtt próbálják meg felderíteni a bűntényt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.