Hirdetés

Agatha Christie – És eljő a halál…

|

A krimik koronázatlan királynőjének könyve, az ókori Egyiptomba vezeti el az olvasókat.

Hirdetés

 

4000 évvel ezelőtt járunk, Egyiptomban. Imhotep, a ká-pap egy nagy család vezetője. Felesége már rég meghalt. Hogy özvegyi életének nehézségeit csillapítsa, memphiszi útján egy fiatal és gyönyörű ágyast szerez. Imhotep azt szeretné, ha családja vele együtt örülne Nofret érkezésének, azonban a fiatal ágyas hamar megutáltatja magát, és egymás ellen fordítja a családtagokat.
Imhotep két fiának házassága tönkre megy. A rokon, aki a családfő jóindulatának köszönhetően él velük, Nofret informátorává válik. A Memphiszből érkezett írnok rokon, látszólag a család mellett áll, de senki nem tudja, hogy mi vezérli tetteit.
Egy nap Nofret lezuhan a sziklaösvényről. Titkon mindenki örül és fellélegzik, de felmerül a bosszantó kérdés: biztosan baleset történt? Ha igen, akkor miért változott meg hirtelen néhány családtag viselkedése? Imhotep lánya, Reniszenb és Hori, az intéző nyomozni kezd.
Eleinte szokatlan lehet a környezet, de amint felgyorsulnak az események, rögtön elfeledkezünk róla, hogy Egyiptomban járunk, hiszen a cselekmény akár napjainkban is történhetne.
A könyv új fordításban jelent meg, amit Sipos Katalinnak köszönhetünk. Az eredeti kiadás 1945-ben látott napvilágot Death Comes As the End címen. Jelen verzió 2007-ben jelent meg az Európa kiadónál. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.