Hirdetés

Ajánló - Závada Pál: Janka estéi

|

Závada Pál legutóbb megjelent könyvében három különleges színdarabot olvashatunk.

Hirdetés

A Kossuth-díjas író, Závada Pál három nagysikerű regénye, a Jadviga párnája, A fényképész utókora és az Idegen testünk drámaváltozata olvasható a Janka estéi című kötetben. A szerző a kortárs magyar irodalom egyik legnépszerűbb alakja: az 1997-es megjelenésű Jadviga párnája című könyve az egyik legnagyobb példányszámban elkelt szépirodalmi mű kis hazánkban. A fényképész utókora 2004-ben, az Idegen testünk pedig 2008-ban jelent meg – előbbit Magyar ünnep, utóbbit pedig Janka estéi címmel dolgozta át az író egy másik műfajra.

 

A három színdarab nemcsak azoknak nyújt különleges élményt, akik ismerik és szeretik Závada munkásságát, hanem azoknak is, akik épp most ismerkednek vele. Kedvet csinál a regényekhez, sőt ahhoz is, hogy színpadon is láthassuk ezeket a történeteket – tulajdonképpen az egyik következik a másikból. A szerző ügyes, de cseppet sem mesterkélt módon tessékel be minket könyvei világának kapuján, és könnyen ott is ragadhatunk egy időre.

 

Závada Pál figurái emberiek, és egyikük sem veszik el a homályban – mindannyian fontosak, még akkor is, ha csak egy-egy mondattal járulnak hozzá a cselekményhez. Megelevenedik a múlt század történelme, amit a szerző egyszerre vesz górcső alá karaktereinek lelkével, érzésivel, reakcióival. Érdekes, nem mindennapi olvasmány.

 

A könyvért köszönet a Magvető Kiadónak!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.