Hirdetés

Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

|

Mi jut az emberek eszébe Milne-ről? Mármint, Micimackón meg Róbert Gidán kívül. A legtöbbünknek semmi, pedig nem ártana egy másik oldaláról is megismerni az öreg mesemondót…

Hirdetés

A Vörös Ház rejtélye egy detektívregény – igen, Milne tollából. A Százholdas Pagony lakói szülőatyjának munkásságát gyors stílusváltások jellemzik, mellyel igen gyakran okozott enyhe szívrohamot ügynökeinek. Pályáját humoristaként kezdte, majd krimiket írt és csak ezután kötött ki a Micimackó mellett.

A Vörös Ház ura, Mr. Ablett egy szép napon szőrén-szálán eltűnik, nem hagyva mást hátra, mint rég nem látott testvére hulláját a dolgozószobában. Az ügy látszólag egyszerű: a sosem épp harmonikus viszonyban lévő fivér összeveszett, dulakodni kezdtek, Mr. Ablett pedig egy egyszerű mozdulattal a túlvilágra küldte testvérét, majd kereket oldott.

Azonban Antony Gillingham személyében egy hobbinyomozó téved a vörös házba, akinek sehogy sem fér fejébe ez a gyilkosság. Érdekes módon nem a gyilkos, hanem sokkal inkább az áldozat személye körül vél felfedezni némi rejtélyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.