Hirdetés

Alan Moore – Dave Gibbons: Watchmen – Az Őrzők

|

Rendhagyó módon nem könyvet mutatok be nektek, hanem a világ talán legismertebb képregényét.

Hirdetés

 

A világ képregényolvasói között nincs olyan, aki nem ismeri a Watchment. De még azok is hallottak róla, akik nem járatosak ebben a műfajban.
A cselekmény a 80-as években játszódik egy alternatív valóságban, ahol Amerika a nukleáris háború szélére sodródott. Néhány törvényen kívül helyezett és kiöregedett szuperhős szomorúan veszi tudomásul, hogy vadásznak rájuk. A történetről nem árulok el többet, hiszen hatalmas élménytől fosztanálak meg titeket, ha leírnám a nagyobb csattanókat.
A Watchmen nem csupán a képregények királya, hanem egy lebilincselő olvasmány és a modern kori irodalom kiemelkedő darabja is. A mű nem pusztán szórakoztató, hanem éles társadalomkritika is egyben. Az eredetileg tizenkét részes sorozat hazánkban, három kötetben jelent meg a Cartaphilus kiadó gondozásában.
A képregényből filmet is készítettek, amely ugyanezen a néven került a mozikba 2009-ben Zack Snyder rendezésében. A film megosztotta a nézőket, hiszen a legtöbben egy „szuperhősös” akció filmre ültek be, ehelyett visszakapták azt, amit a képregény nyújt. A film hűen követi a képregény történetét, az egyes kamera beállítások is visszaadják azt az élményt, melyet a nyomtatott mű forgatása közben él át az ember. Mindezek ellenére, azon vagyok, hogy a film nem tudja pótolni az írott mű olvasásával eltölthető izgalmas perceket. Kellemes időtöltést hozzá!

Értékelés: 9/10

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.