Hirdetés

AllStar - Nem MindenCsillag Ragyog - Képregénykritika

|

Ilyen az, amikor a képzelőerőnkkel megváltoztatjuk a valóságot.

Hirdetés

A ZSIGER.hu kiadó egyik idei újdonsága egy különleges képregényfüzet, a stílusos borítóval hívogató AllStar - Nem MindenCsillag Ragyog, amelynek keretében Kovács Milán történetét ismerhetjük meg Fábián István rajzolásában, valamint Krausz Ármin (gyerekrajzok), Garisa Herman Zsolt (borító kihúzás), Varga Tomi (borító színezés) és Ambrus Izsák (beírás, poszter) közreműködésével.

Hirdetés

Az AllStar középpontjában egy első látásra átlagos fiú, Imi áll, aki ugyanúgy éli meg a hétköznapi problémákat és kötelességeket, mint egy maga korabeli srác: a háta közepére sem kívánja a fürdést, ki nem állhatja a tornatanárt, meggyűlik a baja a matekkal, mérhetetlenül unja az okostelefon-őrületet és próbál bevágódni a lányoknál. Van viszont egy varázslatos megoldása, amellyel a legutáltabb pillanatokat is képes feldolgozni, sőt szórakoztatóan tálalni magának: imádja a képregényeket és az őt ért ingereket rajzolt formában, a képzelete által alaposan kiszínezve feldolgozni. Ennek köszönhetően született meg AllStar, aki szupererejével minden helyzetet ural, megmenti a bajba jutottakat és könnyűszerrel pofozza ki az utolsó szuszt is a gonoszokból, mégis egyedi és rejtélyes tud maradni, egyszer sem üti fel a fejét az elcsépeltség. 

Meglehetősen üdítő érzés rácsodálkozni egy tinédzser megpróbáltatásaira szuperhős-köntösben (és nem olyasfajta módon, mint ahogyan azt a Shazam!-ban láthattuk), motivációiban és érzelmeiben meglátni a magunk fantáziáját, a remek alapötletben rejlő potenciált pedig Fábián István elképesztő munkája aknázza ki igazán, hiszen rajzai mesterien kidolgozottak, kihúzásai karakteresek, a szereplők érzelmeinek megjelenítése kellően kifejező és olyan emlékezetes rosszarcokat sikerült teremteni, amelyek megállnák a helyüket egy Marvel vagy DC füzetben is. 

Az AllStar egyetlen hiányossága, hogy körülbelül negyven oldalra rúgó hossza túl rövid, az olvasó még többet szeretne megtudni Imiről, még többet látni a címszereplő kalandjaiból és még többet kapni a különleges gonoszokból, ám túl hamar vége szakad a mókának. Ha a folytatásban sikerül esetlegesen megnövelni a terjedelmet (akár a duplájára is), akkor az AllStar - Nem MindenCsillag Ragyog az egyik legizgalmasabb hazai képregénysorozattá nőheti ki magát, hiszen a minőség tekintetében minden más adott a sikerhez. Drukkolunk, hogy így legyen.

A készítők által aláírt művet köszönjük Kovács Milánnak! Ha szeretnétek ti is beszerezni a 990 forintba kerülő képregényt, akkor a kiadó Facebook oldalán vagy e-mailen keresztül lecsaphattok rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.