Hirdetés

Ana Maria Matute-é a Cervantes-díj

|

A 85 éves Ana Maria Matute kapta a spanyolok irodalmi Nobel-díjaként is emlegetett Cervantes-díjat.

Hirdetés

Nagyon ritka, hogy a Cervantes-díjat női alkotónak ítélik: Ana Maria Matute a harmadik hölgy az elismerés megalakulása óta, akit érdemesnek találtak annak elnyerésére. Előtte Maria Zambrano-nak 1988-ban, illetve Dulce Maria Loynez-nek 1992-ben adtak Cervantes-díjat a nők közül. A szerző csaknem 35 millió forintnak megfelelő összeggel lesz gazdagabb a 2011. április 23-ára kitűzött díjátadót követően.

Ana Maria Matute-t a polgárháború utáni spanyol irodalom egyik legnagyobb alakjának tartják. Műveit huszonhárom nyelvre fordították le. Magyarul novellái és a Paulina című ifjúsági regénye olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.