Hirdetés

Andersen irodalmi díjat kapott J. K. Rowling

|

A Harry Potter-történetek világhírű szerzője kedden vehette át a díjat a meseszerző szülővárosában, Odense-ben.

Hirdetés

Andersen „elpusztíthatatlan, örök karaktereket adott nekünk, a rút kiskacsát, a kis hableányt, a Hókirálynőt és a meztelen császárt” - mondta Rowling a díj átvételekor.

A Harry Potter figuráit viszont nem szerette volna Andersenéhez mérni, annyit azonban elárult, hogy saját figuráit annyira megszerette, hogy fájó volt 17 év után elszakadni tőlük.

 

Az elismerés nem azonos az 1956-ban alapított, a világ egyik legrangosabbnak számító Andersen-díjjal, ám az első alkalommal kiosztásra kerülő díj mellé 500 ezer korona is jár. A díjazottat már korábban bejelentették, de Rowling csak most tudta átvenni az elismerést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.