Hirdetés

Anne Rice: Interjú a vámpírral

|

Interjúkat minden nap olvashatunk újságok hasábjain és az interneten egyaránt: híres színészekkel, zenészekkel, politikusokkal, botrányhősökkel… Daniel-nek azonban megadatott a lehetőség, hogy egy valódi démonnal készítsen interjút.

Hirdetés

 

 

A piszkos kis hotelszobában két ember készülődik az interjúra: Daniel, az újságíró és alanya, Louis, a vámpír. Új kazetta kerül a diktafonba, felvétel indul – és megelevenedik előttünk Louis de Pointe du Lac több száz éves története.

Louis gazdag ültetvényes volt New Orleans-ban, de a családi tragédiák miatt elveszett és boldogtalan. Lestat, a vámpír azonban új életet ad neki: a Sötétség Ajándékát. A szentimentális Louis vámpírrá válik és Lestat mellett éli a kárhozottak életét. Nem tud parancsolni vérszomjának és minden éjjel gyilkol – miközben kétségbeesetten keresi a válaszokat az őt gyötrő kérdésekre. Nem tudja ki ő, honnan származik a fajtája, valóban kárhozatra van-e ítélve és miért kell ölnie ahhoz, hogy életben maradjon. Lestat csak nevet rajta és ostobának tartja társa önmarcangoló gondolatait. Lestat minden porcikájával élvezi a vámpírlétet, bohém és szadista, mindene a gyilkolás.

Louis el akarja hagyni Lestat-ot, hogy választ keressen kérdéseire, de ez nem megy olyan könnyen, ahogyan elképzelte. Lestat megalkotja neki Claudiát, a babát, a gyönyörű és kegyetlen vámpírkislányt. Így magához láncolja a gyermekért szinte rajongó Louis-t, de egy valamivel nem számol: az évek múlásával. Bár a testük nem változik, a személyiségük igen, és Claudia gyermektest-börtönbe zárt, felnőtt lelke bosszút esküszik…

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.