Hirdetés

Anne Rice kiállt Ellen Page mellett

|

Anne Rice írónő hivatalos Facebook-oldalán állt ki a másságát nyíltan vállaló Ellen Page mellett, és felháborodását fejezte ki a gyűlölködők miatt.

Hirdetés

                             

   

                                             Anne Rice, írónő                                   Ellen Page, színésznő

 

Nagy port kavart a nemzetközi médiában, amikor a múlt héten Ellen Page bevallotta másságát egy konferencián. Bejelentését számtalan reakció követte: sokan méltatták a színésznő bátorságát, de szép számmal akadtak olyanok is, akik elítélték őt.

Anne Rice - akit a hazai olvasók főként az Interjú a vámpírral című könyvéről, és a Vámpírkrónikák sorozatáról ismerik - hivatalos Facebook-oldalán állt ki a homoszexualitását nyíltan felvállaló színésznő  mellett. Az írónő közösségi oldalain rendszeresen kifejti véleményét az őt érdeklő  történésekkel kapcsolatban, és mivel testközelből ismeri a melegeket érő attrocitásokat - hiszen fia, a szintén író Christopher Rice is homoszexuális - ez a hír őt is megérintette. 

Azontúl, hogy méltatta a színésznő bátorságát, Anne Rice felháboroását fejezte ki azok iránt, akik szélsőséges vallásosságuk vagy más meggyőzőséük miatt gyűlöletkeltésre használták fel Ellen Page belejentését, és elutasították a melegek elfogadását. Mint írta: "Sok embert letiltottam ma az oldalamról. Nem fogom tovább tolerálni a keresztény hit nevében elkövetett gyűlöletbeszédeket a felelőtlenül kiválogatott bibliai idézetekkel a bűnről és a pokolról."

Anne Rice életét egyébként meghatározza a keresztény vallás: annak idején katolikus iskolába járt, de felnőtt korára elveszítette hitét, és nagyon sokáig ateistaként élt. Angyalok, démoni lények és maga Isten is meghatátorzó elemei munkásságának . Vittorio, a vámpír című könyvében részletesen bemutatott egy sátánista rítust, de magáról Jézusról is írt regényeket (Távol Egyiptomtól, Az út Kánáig). Idősebb korában tért vissza a valláshoz, és ma már ismét keresztényként él - de hite semmiképpen nem fanatikus: támogatja többek között a melegek jogait, illetve kiáll bármilyen ügy mellett, amely az emberi jogokat hirdeti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.