Hirdetés

Ariana Franklin: A cambridge-i vérvád

|

Zseniális történelmi regény, hátborzongató thriller és izgalmas krimi egyben.

Hirdetés

 

Az Úr 1170.-ik esztendejében járunk. Angliában kegyetlen dolgok történnek. II. Henrik, alattvalói körében nagy népszerűségnek örvendett, de az egyházzal és a nemességgel való viszonya nem volt éppen rózsásnak nevezhető.
Henrik súlyosan büntette az engedetlen nemességet, és ha kellett az egyházat is. Egy alkalommal, amikor a király dühbe gurult (ilyenkor általában meghalt valaki), Becket Tamást, Canterbury érsekét megölte. Persze az egyház rögtön fellázadt, a pápa pedig kiközösítéssel fenyegetőzött. Elindult a tragikus események sora, amelynek áldozatai olyan helyről származtak, amire nem számított senki.
Egy nap a kis Péter eltűnt. Később megtalálták a holttestét, keresztre feszítették. A népnek egyértelműnek tűnt, hogy a tettesek csak és kizárólag a zsidók lehettek, akik Jézust is keresztre feszítették. A zsidók, akiknek Anglia, az adókból befolyt összegek igen jelentős százalékát tudhatták. Azonban nem Péter volt az egyetlen gyerek, aki eltűnt. Rajta kívül még három ártatlan gyermek esett áldozatul az emberi gonoszságnak.
A nép egyre jobban lázad, a dolgok odáig fajultak, hogy bujtatni kell a zsidókat. Henrik, aki nagyon sokat köszönhet nekik nem nyugszik bele a vádba, miszerint a zsidók gyilkolják a gyerekeket. Parancsára három, zarándoknak öltözött figura köt ki Angliában, hogy Cambridge-be utazzanak fényt deríteni az igazságra. Nápolyi Simon, a briliáns zsidó nyomozó és kém, Adelia, a salernói doktornő, akit Doktor Trotulaként, a halál orvosaként ismernek, valamint védelmezőjük, a szaracén Manszur…
A könyv eredetije 2007-ben jelent meg Mistress of the Art of Death címen. Magyar nyelvre Laskay Ildikó fordította és a Kelly kiadó jóvoltából látott napvilágot. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.