Hirdetés

Az életminőség a témája a Balaton Akadémia rendezvényének

|

Az életminőség, vagyis a természeti környezet, a táplálkozás, a népegészség, az iskolaügy, a kultúra, a művészeti élet és az irodalom áll a középpontjában a Balaton Akadémia pénteken, Keszthelyen kezdődő kétnapos rendezvényének.

Hirdetés

 A Laus Pannoniae (Pannonia dicsérete) elnevezésű, költők, fordítók, szerkesztők 13. nemzetközi találkozójának idén is a Helikon Kastélymúzeum ad otthont. A Csoóri Sándor Kossuth- és Herder-díjas író, Balog Zoltán és Fazekas Sándor miniszter fővédnöksége mellett zajló tanácskozás szakmai elnöke Andrásfalvy Bertalan és Albert Gábor.

A szervezők a megnyitó és a védnöki köszöntések mottójaként Szolzsenyicin Hogyan mentsük meg Oroszországot? című írásának egy részletét jelölték meg: "Az ország életképességének és kultúrája elevenségének kulcsa, a vidék ... a gyógyulásnak alulról kell kezdődnie ..."

A meghívottak ennek jegyében előadást hallhatnak a pénteki nyitónapon a vidék helyzetéről, jövőjéről, élelmiszergazdaságról valamint a népegészségügyünkről és iskolaügyünkről, mások mellett minisztériumi szakemberektől, orvosoktól, pedagógusoktól, közgazdászoktól.

Szombaton Nemzetünk igazi alkotmánya - kultúránk címmel Albert Gábor író, szerkesztő tart előadást, majd Szentmártoni János, Albert Zsuzsa, Sutarski Konrád, Gencso Hrisztozov, Péntek Imre, Batta György, Bence Lajos, Acsádi Rozália, László-Kovács Gyula, Szigeti Lajos, Püspök Livia, Kerék Imre, Kellei György, Gyurácz Ferenc, Németh István Péter, Wessely Gábor, Tari István, Szabó T.Anna és Dragomán György részvételével zajlik beszélgetés.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.