Hirdetés

Az eltemetett óriás – 10 év után új regénnyel jelentkezett Kazuo Ishiguro

|

Több mint tíz év pihenő kellett hozzá, hogy Kazuo Ishiguro ismét alkosson, de Az eltemetett óriást elnézve megérte várni.

Hirdetés

Kazuo Ishiguro japán származású brit író - akinek többek között a Napok romjai és a Ne engedj el című regényeket köszönhetjük - végre új könyvet jelentett meg. A "végre" szó itt cseppet sem túlzás: a tíz éves alkotói csend még a George R. R. Martin-féle késlekedéseket is felülmúlta.

Hirdetés

Nemrég a magyar könyvesboltok polcaira is felkerült Az eltemetett óriás című regény, amely közel ötszáz oldalával talán némi kárpótlást ad mindazoknak, akik egy évtizede vártak a szerző új alkotására. Az eltemetett óriás az Arthur király halála utáni Britanniában játszódik. Főszereplőink Axl és Beatrice, az idős házaspár, akik régi emlékeiket követve indulnak egy nagy utazásra. Vándorútjukon sorra összetalálkoznak a többi kulcsfigurával: a kizökkent időt helyreütni született szász harcossal, Wistannal és tanítványával, Edwinnel, majd az arthuri béke sötét titkát őrző Gawain lovaggal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.