Hirdetés

Az idei Booker-díj jelöltjei

|

Kedden nyilvánosságra hozták, a világ egyik legrangosabbnak számító irodalmi díjának, az idei, szűkített hatos listáját.

Hirdetés

 

(Felső sor, balról jobbra: Andrea Levy, Howard Jacobson, Tom McCarthy. 
Alsó sor, balról jobbra: Peter Carey, Emma Donoghue, Damon Galgut)

A szűkített listára felkerült a már kétszeres Booker-díj győztes Peter Carey legújabb kötete is, a Parrot and Olivier in America. 1998-ban scar and Lucinda, 2001-ben pedig a True History of the Kelly Gang című kötetével nyerte el az irodalmi elismerést, utóbbi  magyarul is megjelent Ned Kelly balladája címen. Az ausztrál írón kívül, egyedül J. M. Coetzee-nek sikerült dupláznia.

A listán szerepel Damon Galgut , dél-afrikai szerző is, aki korábban egyszer már bekerült a hat legesélyesebb közé, de nyernie nem sikerült, idén az In a Strange Room kötetével még esélyes erre.

Howard Jacobson korábban kétszer is szerepelt a legesélyesebbek között. Idén a The Finkler Question című kötetével válogatták be a legjobbak közé.

Az idei szűkített hatos listán szerepel még Emma Donoghue Room, Andrea Levy The Long Song, valamint Tom McCarthy C című regénye.

A győztest október 12-én mutatják be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.