Hirdetés

Az ítélet szerint mégsem plagizált J. K. Rowling

|

Elutasította a plágiumvádat a New York-i bíróság, melyet a Harry Potter-sorozat írónője ellen nyújtottak be.

Hirdetés

 

A botrány még 2004-ben robbant ki, ugyanis Rowlingot és a Potter-sorozat amerikai kiadóját Paul Allen, a néhai Adrian Jacobs hagyatékának gondozója perelte be. Allen azt állította, hogy a Harry Potter és a Tűz Serlege című regényben az angol írónő Adrian Jacobs Willy, a varázsló kalandjai című könyvéből használt fel elemeket. Tavaly októberben Londonban is megindult a per, ám a bíró „valószínűtlennek” minősítette a vádat.

Rowling és brit kiadója, a Bloomsbury már az ügy kezdetekor cáfolta a plágiumot arra hivatkozva, hogy az írónő nem is ismerte Jacobs könyvét mindaddig, amíg 2004-ben meg nem vádolták a szerzői jogok megsértése miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.