Hirdetés

Az olvasást népszerűsíti programjaival a miskolci állatkert

|

Fiataloknak indít programot a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, melyekkel az olvasást és a környezettudatos életmódot népszerűsítik.

Hirdetés

 

Jánosi Ferenc állatkertvezető elmondta, hogy a fiatalok rengeteg élménnyel gazdagodhatnak az élővilág sokszínűségéről az állatkertben tett látogatások során, azonban ezek a látogatások nem helyettesítik az olvasást. Komoly gondnak tekinti, hogy az olvasás, mint az önképzés egyik formája egyre többet veszít népszerűségéből, így minden alkalmat meg kell ragadni az olvasás népszerűsítése érdekében és ebben az állatkert is aktívan részt kíván venni.

 

A két program egyike a már Magyarországon is egyre népszerűbb „Veszíts el egy könyvet” elnevezésű játék, melynek lényege, hogy egy előre regisztrált könyvet „véletlenül” elhagynak a város valamelyik pontján, egyetlen kitétele, hogy az így megtalált könyveket nem tarthatjuk meg, hanem azokat elolvasása után, egy számunkra tetszőleges helyen ismét „elveszítsünk”, így biztosítva, hogy a könyv minél több emberhez eljusson. Az állatkert tervei szerint ezeket a könyveket iskolákban helyeznék el, és az állatkert honlapjának kifejezetten erre a célra létrehozott fórumán nyomon követhetőek lennének.

 

A másik akció a könyvcsere, melynek keretein belül az olvasó már megunt állatokkal foglalkozó könyveit becserélheti egy hasonló témájúra. A könyvcsere helyszíne lehet az állatkert, iskolák, kulturális intézmények, de a nagyobb kereskedelmi központokat is szeretnék bevonni a programba. A könyvcsere akciót tovább színesítenék állatbemutatóval, állatsimogatóval és állatvédelmi információs tájékosztatóval.

 

Mindkét kezdeményezés az állatok világnapján, október 4-én indul az állatkertben, és hogy mikor és hol folytatódik ezután az attól is függ, hogy hányan csatakoznak a megmozdulásokhoz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.