Hirdetés

Az öröklődő írói véna

|

A tehetség sokszor öröklődik – mi sem jobb példa erre, mint az a számos író/írónő, akiknek gyermekei követték szüleik példáját a pályaválasztásban. Nézzünk meg pár ilyen esetet!

Hirdetés

Anne Rice – Christopher Rice

 

 

Anne Rice Magyarországon is népszerű író, főleg a Vámpírkrónikák című könyvsorozatának köszönhetően, melynek első része az alapja a nagy sikerű Interjú a vámpírral című filmnek. Anne Rice-nak két gyermeke is volt, de kislánya, Michele még 1972-ben, gyermekkorában elhunyt leukémiában. Azonban fia, Christopher egészségesen felnőtt, és még harminc éves kora előtt három New York Times-bestsellert írt. Anne közismerten támogatja az egyneműek házasodását, nagy valószínűséggel a fia miatt – Christopher ugyanis meleg. Christopher Rice-nak még nem jelent meg műve magyarul.

 

 

Stephen King – Joe Hill

 

 

Stephen King-et nem kell bemutatni, hiszen korunk egyik legnépszerűbb írójáról van szó, aki kiapadhatatlan fantáziájának köszönhetően rengeteg horror-regénnyel örvendeztette meg az olvasókat. King ezzel a ténnyel feladta a leckét szintén írói babérokra törő fiának, hiszen egy ilyen apa mellett az ember magasra teszi a lécet a gyermeknél is. Persze, meg kell hagyni, a King név már alapból felkelti az érdeklődést – az író fia azonban nem élt ezzel az előnyt-hátrányt egyaránt adó lehetőséggel. Hogy ne érhesse az a vád: apja hátán akar karriert csinálni, Stephen King fia Joe Hill néven írja horrortörténeteit. A magyar olvasó A szív alakú doboz és a Szarvak című Joe Hill-regényeket ismerheti.

 

 

George du Maurier - Daphne du Maurier

 

 

George du Maurier írónál ugrott egy generációt a tehetség öröklése: nem gyermeke, hanem egyik unokája, Daphne du Maurier választotta az írói hivatást. George du Maurier-nek nem jelent meg magyarul műve, de az unokának, Daphne-nak több könyvét is ismerheti a magyar olvasó: többek között A Manderley-ház asszonya, a Bál és ostrom, a Ne nézz vissza!, A francia kalóz szeretője, és a A fogadó titka című alkotásival találkozhattok a könyvesboltokban és a könyvtárakban. Egyik legnépszerűbb könyve, A Manderley-ház asszonya több filmfeldogozást is megélt – a regényből Alfred Hitchcock is forgatott filmet, Rebecca címmel. Daphne testvére, Angela is írónő volt, de magyarul neki sem jelent meg könyve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.