Hirdetés

Az Űrcsilliárdos – és ami mögötte van

|

A GameStar magazin szerkesztője Dragon György (játékosberkekben ismertebb nevén Gyu) első regényével jelentkezik, amihez tizennégy üzenetet és két novellát is írt, megalapozva és bemutatva velük a könyv világát.

Hirdetés

Az anyagokból fény derül többek között arra is, hogy az író „nem magától írta meg a kötetet”, hanem segítségére volt Aberthy Nokum a messzi jövőből, aki olyan igaz történeteket regélt Dragonnak, amik még ugyan nem történtek meg, de bármikor megeshetnek. Már ez, az írói én ábrázolási módja önmagában is megalapozza a hangulatot, hiszen a tizennégy üzenet Nokumtól érkezett, aki ugyan nem az emberi nyelvet használja, ám egy különleges „háziállat”, egy vúl segítségével képes kommunikálni Gyuval, bár ennek a valódi módját tuladonképpen még a távoli jövőben sem ismerik, hiszen a vúlok ilyen és ehhez hasonló különleges képességekkel bírnak.

Aberthy Nokum természetesen szívesen válaszolt az olvasók kérdéseire is, így szerezhettünk Dragon Györgyön keresztül tudomást a távoli jövőben történt eseményekről: hogyan is lett a Föld közkedvelt kirándulóhely és rezervátum, hogyan jutottak el az emberek más bolygókra, megismerkedhettünk idegen fajokkal és azok történetével. Számomra a legszimpatikusabb nép eddig a banduu volt, s nem titok, hogy a legendás és kibírhatatlan szóvicceik ragadtak magukkal. Íme egy példa:

- Hogyan működtetik a balániaiak a saját gyártású hajtóműveiket? 

- A technikus odamegy és bekapcsolja...

Ilyen és ehhez hasonló agyatlan fa- és szóviccek jellemzik ezt a népet, amit persze csak nagyon kevesen képesek elviselni, ezek közül az egyik faj a medvék, akik... de nem mesélek tovább, hiszen pontos leírást úgyis csak a tizennégy üzenetből - mondjuk például itt - szerezhettek. Az üzenetekből sok információt kaphattunk a vallásokról, a klónozásról, a mesterséges létformákról, az űrutazásról és az ehhez kötődő eszközökről.

Remek ötlet ilyen formában megalapozni a leendő olvasók tudását a könyvhöz – amely műfaját tekintve sci-fi, bár erre sokan rájöhettetek a leírtakból -, hiszen az ember nem áll/ül/fekszik majd a kötet előtt csodálkozva, hogy „Na, vajon ez mi a fene lehet, meg kik ezek a lények és miért vannak csápjaik???”.

Hangulatos ajánlók ezek, nem is írnék le többet a tartalmukból, inkább olvassátok el őket a Hivatalos Űrcsilliárdos blogon vagy erre a linkre kattintva ugorjatok rögtön az egy helyre gyűjtött üzenetekhez.

Külön újdonság még, hogy a regény afféle elővásárlás módján rendelhető elő az indulj.be oldalon, ami egy igen érdekes, ötletes és hasznos lehetőség mind egy kezdő író, mind egy leendő vásárló számára, hiszen minél több pénzt vagy hajlandó kiadni a kiszemelt könyvért, annál több extrát kapsz mellé.

 

Gyu regényéről hamarosan újabb, exkluzív információkkal (tényleg exkluzív lesz – Gyu) jelentkezünk, addig is figyeljétek az Űrcsilliárdos blogot vagy látogassatok el az indulj.be című oldalra, ahol előrendelhetitek a kötetet!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.