Hirdetés

Bemutatták Az év novellái 2013 című antológiát

|

Bemutatták Az év novellái 2013 című antológiát szerdán Budapesten. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent kötet a mai magyar irodalmi élet fontos szereplőitől kínál sokoldalú válogatást.

Hirdetés

Tizenegy évvel ezelőtt, 2002-ben indította útjára a Magyar Napló Kiadó Az év esszéi, Az év novellái és Az év versei című antológiákat. Gyűjteményeik évről évre széles panorámát nyújtanak a kortárs magyar irodalmi és szellemi életről. Idén mintegy harminc magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján készült válogatás az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből.

Az év novellái 2013 antológiában összesen 28 író - többek között Baróthy Zoltán, Csender Levente, Dragomán György, Ferdinandy György, Győrffy Ákos, Láng Zsolt, Méhes Károly, Patak Márta, Oláh János, Samu János Vilmos, Vári Attila - műve szerepel. A kötet a szerkesztői elv mentén a legidősebb alkotó novellájától halad a legfiatalabb írók írásaiig.

Bíró Gergely, a Magyar Napló - a Magyar Írószövetség havonta megjelenő irodalmi folyóirata - szerkesztője hangsúlyozta: a válogatásoknál mindig a sokszínűségre törekednek, egy-egy írásnál a legfontosabb szempont, hogy értéket képviseljen.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.