Hirdetés

Bemutatták Belgrádban a Turulpörkölt című regényt

|

Bemutatták Krzysztof Varga lengyel-magyar származású író Turulpörkölt című regényét hétfőn az 58. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron.

Hirdetés

Az idei belgrádi könyvvásár díszvendége Lengyelország. Krzysztof Varga a Tanjug szerb hírügynökségnek elmondta, a könyv ötlete egyebek mellett abból származott, hogy el kellett számolnia magyar származásával.

 "Apám magyar volt, amikor néhány éve meghalt, elhatároztam, hogy visszatérek Magyarországra, mert meg akartam ismerni azt az országot, azt a kultúrát" - mondta a szerző, hozzátéve, hogy amikor belekezdett a könyvbe, még nem tudta, mi lesz a vége, de szeretett volna egy nem szokványos könyvet írni Magyarországról. 

"A regényemben Magyarország másik arcát akartam bemutatni, mondani akartam valamit a magyar történelemről, az emberekről, a kultúráról, a tragédiáikról és mindarról, amiről a lengyel olvasók nem tudnak" - magyarázta.

A regény címe kapcsán Krzysztof Varga azt mondta, hogy a turul a magyarság fontos szimbóluma, sokan mégsem hallottak róla soha. 
Az író elmondta, hogy a Turulpörkölt kiegészítéseként, mintegy folytatásaként íródó új regénye tavasszal jelenik meg Lengyelországban.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.