Hirdetés

Benedek Miklós költő kapja az idei Sinkó Ervin-díjat

|

Nem indul hajó című verseskötetéért Benedek Miklós költő kapja az idei Sinkó Ervin Irodalmi Díjat - írja honlapján a Magyar Szó című délvidéki napilap.

Hirdetés

A 28 éves Benedek Miklós első önálló kötete, amely az újvidéki Forum Kiadó gondozásában a Híd Könyvtár sorozatban jelent meg az idén, a kulturális múltat megszólító, olykor azt ellenpontozó, egyéni hangvételű, a lírai én változati gazdagságát felmutató versek gyűjteménye - olvasható a Híd című szépirodalmi folyóirat honlapján (www.hid.rs).

Benedek Miklós a folyóirat szerzői közé tartozik, a Híd Kör tagja.

A díjat október 22-én adják át, az Újvidéki Egyetem magyar tanszékének tanszéknapi ünnepségen, amelyet hagyományosan minden év októberében tartanak, megemlékezve Sinkó Ervin tanszékalapító székfoglaló előadására, amelyet 1959. október 21-én tartott meg.

A Sinkó Ervin Alapítvány által 1970-ben létrehozott díj a névadó irodalmár, egyetemi tanár végrendelete értelmében minden évben azt a vajdasági fiatalt illeti meg, aki magyar nyelven megjelent önálló irodalmi művével vagy huzamosabb időn át folytatott irodalmi, illetve tudományos tevékenységével kiemelkedő alkotást hozott létre.

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.