Hirdetés

Beren and Lúthien - először jelent meg önálló kötetben Tolkien egyik legszebb története

|

Ezúttal is az író fia, Christopher Tolkien szerkesztői munkájának köszönhetjük a kötet létrejöttét.

Hirdetés

Beren és Lúthien, a halandó férfi és a halhatatlan tündelány szerelmének története nem ismeretlen egyik Tolkien-rajongó előtt sem. A Szilmariloknak és Az elveszett mesék könyvének is szereplői, önálló kötetet azonban nem kaptak - egészen mostanáig.

Hirdetés

J. R. R. Tolkien fia, Christopher Tolkien szerkesztette a kötetet - mint ahogyan tette azt többek között A szilmarilokkal, melyet maga az író legfőbb művének tekintett és egész életében dolgozott rajta. A Beren and Lúthien címet viselő könyv Alan Lee illusztrálásával, a HarperCollins gondozásában jelent meg a közelmúltban. A szerelmesek történetét Tolkien 1917-ben vetette először papírra: ebben a korai változatban még mindketten tündék voltak, és Szauron helyett egy macskadémonnal küzdöttek meg. Lúthien, a valaha élt legszebb tündelány karakterét egyébként Tolkien feleségéről, Edith-ről mintázta - még a házaspár sírfeliratán is szerepelnek a Beren és Lúthien nevek.

A Beren and Lúthien című kötetben Christopher Tolkien kísérletet tesz arra, hogy kiemelje a karaktereket A Gyűrűk Ura-univerzumból, amelybe beágyazódtak, és önálló alkotásként mutassa be az olvasóknak az évtizedeken keresztül fejlődő és változó történetet, mindezt pedig Alan Lee nagyszerű képei egészítik ki. Ki szeretne most azonnal egy magyar kiadást is?  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.