Hirdetés

Betiltottak egy életrajzi könyvet Indiában megjelenés előtt

|

Óriási felháborodást kavart Gandhi életrajzi könyve, amely arra utalhat, hogy az indiai politikus biszexuális volt.

Hirdetés

Joseph Lelyveld Pulitzer-díjas író alkotása, amely a Great Soul: Mahatma Gandhi and His Struggle with India címet viseli, már a megjelenés előtt be lett tiltva. A zúgolódás okozói lehetnek különféle angol és amerikai lapok amelyek a következő szalagcímmel jelentek meg: "Egy új könyv szerint Gandhi elhagyta a feleségét a férfiszeretője kedvéért". Lelyveld azt állítja, hogy ő nem írta le azt, hogy Gandhi biszexuális lett volna, a kritikusok értették félre a sorait. Különféle újságok azonban idéznek egy Gandhi által, a férfinek írt levélből, amely a könyvben is helyet kapott: "teljesen átvetted az uralmat a testem fölött."
Egy indiai pszichológus, aki korábban is írt már Gandhi szexualitásáról elképzelhetetlennek tartja, hogy Gandhit gyengéd szálak fűzték volna a férfihoz. Szerinte a híres politikus mindig is érzelmesen fejezte ki magát leveleiben, de ez nem jelent fizikai kontaktust, kapcsolatuk csupán plátói volt.
Több indiai író ellenzi a könyv betiltását. Véleményük szerint nem lehet egy könyvet olvasatlanul, csupán kritikákra hagyatkozva betiltani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.