Hirdetés

Betty Mahmudi – William Hoffer: Lányom nélkül soha

|

Igaz történet alapján…

Hirdetés

 

Betty és iráni származású, Amerikában dolgozó orvos férje, Dr. Szejjed Bozorg Mahmudi 1984-ben Iránba utaztak, hogy eltöltsenek kevés időt Mudi családjánál. Velük tart négyéves kislányuk, Mahtab is. Az amerikai nő elszörnyedve tapasztalta a nyomorúságos és mocskos életkörülményeket és azt, hogy a nőket rongyként kezelik, valamint a nyugatról jött embereket gyűlölik. Betty vissza akart menni hazájába, de Mahmudi és családja nem engedte őket. Anya és lánya egy durva világ foglyai lettek.
Egy nap azonban Betty találkozott egy idegen férfival, aki segített megszervezni a kockázatos szökést Iránból. Végül olyan úton indultak el, melyet nagyon kevés gyerek és nő csinált végig vagy élt túl. Rémálomba illő erőfeszítéseket visznek véghez annak reményében, hogy hazajussanak. A menekülés egy szörnyű hóviharban veszi kezdetét…
A világsikerre szert tett alkotás hiteles. A szerző Betty Mahmudi azokat a dolgokat írta le, melyeknek ő és lánya részesei voltak. A könyv eredeti címe: Not Without My Daughter. 1987-ben jelent meg. Magyar nyelvre Tandori Dezső fordította és a Sorger Kolon Ltd. Kiadásában látott napvilágot 1991-ben. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.