Hirdetés

Bíró Szabolcs: Nyugat őre

|

A Historium Kiadó mindig is egyedi módon próbál kedveskedni az olvasóknak. Ezúttal egy ingyenesen megszerezhető zsebregényt ajándékoznak azoknak, akik ellátogatnak a kiadó rendezvényeire.

Hirdetés

 

A tegnapi napon tartották Egerben Muhary Zalán Egy tucat esztendő című regényének bemutatóját, amin a könyv kiadásáért felelős Historium Kiadó vezetője, Bíró Szabolcs is részt vett. Kis csapatunk is megjelent a rendezvényen, ahol szereztünk egyet a címszereplő zsebkönyvből (A rendezvényen készült interjúk és fotók feldolgozás alatt állnak, néhány napon belül érkezik a részletes beszámoló).

Szabolcs neve gyakorlatilag egyet jelent a minőségi írásokkal, és ez igaz az aktuális kiadványára is. De lássuk miről is szól a Nyugat őre!

A helyszín ezúttal Dévény, a Nyugat kapuja. Főhősünk Miska, a tízéves kisfiú, aki egyedüli férfiként dolgozik a háznál. Nagy álmai vannak a fiúnak, ugyanis a fejébe vette, hogy egy nap ő lesz Nyugat őre, a rettenthetetlen vitéz. Egyedüli barátja Vida, akivel vasárnaponként az erdőben játszik. Egy nap a földből egy törött kard kerül elő, amit Miska jelnek vél.
A fiú édesanyjába, aki apja halála óta folyamatosan búslakodik, egyszerre visszatér az élet. Mint kiderül, az öröm oka az, hogy egy pozsonyi kereskedő feleségül akarja venni. De amint elköltöznek Dévényből, a dolgok rosszra fordulnak…

Aki olvasta Szabolcs korábbi műveit, az nem fog csalódni most sem. Igaz, hogy a könyvecske vastagsága nem haladja meg az 48 oldalt, de ez ne tévesszen meg senkit. Szórakoztató, és egy picit elgondolkodtató novellát olvashatunk végig.
A könyv bolti forgalomban nem kapható, kizárólag a Historium Kiadó rendezvényein lehet hozzájutni, méghozzá teljesen ingyen.

A kötetért köszönet illeti Bíró Szabolcsot, akinek a segítsége nélkül nem jutott volna kis csapatunknak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.