Hirdetés

Bora Cosic-é az idei Stefan Heym-díj

|

A szerb Bora Cosic író kapta a Nemzetközi Stefan Heym-díjat.

Hirdetés

A 78 éves Cosic-nak ironikus hangvételű politikai felvilágosító tevékenysége miatt ítélték az elismerést, hiszen maga Stefan Heym is bírálta hazája politikai berendezését. A háromévente kiosztott díjat 2008-ban alapították Stefan Heym szülővárosában, Chemnitz-ben; megalakulása óta most került másodszor kiosztásra. Az első díjazott Ámosz Oz izraeli író volt.

Bora Cosic Zágrábban született és Belgrádban nőtt fel. Filozófiából szerzett diplomát. A nacionalizmus ellenes írásai miatt zaklatta a szerb rendőrség, ezért a horvát Isztriai-félszigetre menekült – de cikkinek hangvételén nem változtatott. Eddig több, mint 50 könyve jelent meg. Ma Berlinben él és dolgozik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.