Hirdetés

Brian Daley: A csillagrombolók

|

„Ha meglátsz valakit – Akárkit – pörkölj oda. Ha az segít, akkor gondolj arra, hogy ezek az emberek benne voltak abban, amit a világoddal műveltek.”

Hirdetés

 

Sokan tartanak az antikváriumokban található gyanús külsejű kötetektől. Pedig gyakran a legeldugottabb sarokban bukkanhatunk remek szórakozást nyújtó kötetekre. Jómagam is gyanakodva vettem a kezembe a címszereplő alkotást, de úgy gondoltam egy próbát megérhet a dolog. Végül is egyszer élünk! Be kell, hogy valljam nem is csalódtam, sőt az árhoz képest, egy egészen korrekt könyvet vihettem haza.

A 90-es években tengernyi Star Wars kötetet lehetett beszerezni, gyakran hazai írók, valamilyen jól hangzó álnév alatt adtak ki különféle minőségű köteteket. A szóban forgó mű nem egy hazai alkotó szellemi terméke, de ez is beleillik a már említett Star Wars lázba. Brian Daley neve ismerősen csenghet azok számára, akik rajonganak a Star Wars könyvekért, hiszen ő írta a Han Solo kalandjai sorozatot is. De olyan neves film regényadaptációja is a nevéhez fűződik, mint az 1982-es Tron.

Jelen könyvünk története szerint két vakmerő kalandor fogságban sínylődik. Rabságuk azonban már nem tarthat soká, mivel ellenfeleik előtt kell célhoz érniük, hogy átvegyék a Hobart jogos örökségét, a sokak által áhított űrhajót. Ha sikerül megszerezniük, azzal számos rossz napot okozhatnak rosszarcú üldözőiknek. Viszont Honak és Alavritynek van félnivalójuk, hiszen a nyomukban loholó arcokat sem puha fából faragták…

A könyv eredetije 1986-ban jelent meg Jinx on a Terran Inheritance címen, hazánkban csak 1994-ben látott napvilágot Hoppán Eszter fordításában a Valhalla páholy égisze alatt. A borítóért nem kisebb nevet kell felelősségre vonnunk, mint Luis Royo művész urat. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, látogasson el valamelyik antikváriumba. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.