Hirdetés

Colin Forbes: A Kreml ügynöke

|

„Bár a regény egyes szereplői valóságos személyek, ám a történet a képzelet szüleménye, s a valósággal való minden egybeesés csak a véletlen műve.”

Hirdetés

Gorbacsov hatalomra kerülése után enyhült a világpolitikai feszültség. A szembenálló titkosszolgálatok azonban fokozták működésüket, hogy minél több információt szerezzenek meg a másik oldal politikai terveiről, lépéseiről. Akadnak olyan ügynökök is, amelyek mindkét oldalnak dolgoznak, és szinte lehetetlen kideríteni, hogy mely arcuk az igazi.
Az angol kémszervezet, a SIS tudomására jut, hogy vezetői között is van egy kettősügynök, aki a Balkán fedőnevet viseli. Tweed, a SIS európai tevékenységeinek vezetője nyomozni kezd amikor kiderül, hogy Balkán az ő négy részlegvezetője között rejtőzik.
A kettősügynök és a velük szövetséges NDK-s ügynökök hírét veszik a dolognak és azonnal jelentik: az angolok keresik Balkánt.
A szovjet nagyvárosból, Moszkvából nyomban jön is a parancs: „Balkánt mindenképpen meg kell védeni. Megölni mindenkit, aki veszélyes lehet rá!” Ezzel kezdetét is veszi a háború, amely a közemberek szeme elől rejtve zajlik.
A könyv eredeti címe The Janus Man, és 1987-ben jelent meg. Magyar nyelvre Vándor Judit fordította, majd 1990-ben a Victoria kft. kínálatában jelent meg. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.