Hirdetés

Costa Book Awards 2010

|

A Costa brit irodalmi díjakat immár harminckilenc éve osztják ki öt kategóriában. A díj tulajdonosa, a Costa Coffee szervezete közzétette győzelemre esélyes művészek szűkített listáját.

Hirdetés

A Costa Book Awards az egyik legtekintélyesebb és legnépszerűbb irodalmi díj az Egyesült Királyságban. Még 1971-ben alapították Whitbread Literary Awards néven. A díj neve 2006-ban változott meg, mikor a Costa Coffe lett az új tulajdonosa – ekkor ünnepelte a Whitbread Literary Awards és Costa Coffe is a 35. születésnapját. A díjat öt kategóriában osztják ki: regény, életrajzi könyv, költészet, gyerekkönyv és elsőkönyves író díja. A nyerteseket minden kategóriában 5000 fonttal jutalmazzák – az öt díjazott közül kikerülő „év könyve” cím tulajdonosa pedig ezen kívül 30000 fontot tehet zsebre.

A díjakat 20100. január 5-én osztják ki.

A jelölt szerzők:

Költészet - Sam Willets, Robin Robertson, Jo Shapcot, Roy Fisher

Elsőkönyvesek díja - Kishwar Desai, Aatish Taseer, Nikesh Shukla, Simon Thirsk

Életrajzi művek - Sarah Baker, Michael Frayn, Edmund de Waa

Regény - Louise Doughty, Nigel Farndale, Maggie OFarrell, Paul Murray

Gyermekkönyv - Lucy Christopher, Sharon Dogar, Jonathan Stroud, Jason Wallace

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.