Hirdetés

Csehországban digitalizál a Google

|

A cseh Nemzeti Könyvtár félmillió könyvét és periodikáját digitalizálják két program keretében - jelentette be kedden Tomas Boem, a könyvtár igazgatója.

Hirdetés

Az egyik programot az Európai Unió támogatja 255 millió koronával (mintegy hárommilliárd forinttal), a másik a Google segítségével valósul meg. A programok nyomán születő Nemzeti Digitális Könyvtár 300 millió koronába (3,33 milliárd forintba) kerül, ennek 15 százalékát fedezi az állam. A cseh Nemzeti Könyvtár a kilencvenes évek első felében kezdte meg állománya digitalizálását. Először a teljes katalógus készült el digitális formátumban, majd a kéziratok, könyvek és újságok következtek. A könyvtár egy tender során szerzi be a digitalizáláshoz szükséges speciális automatizált szkennereket – mondta az igazgató. A digitalizálás legalább 2019-ig tart majd.

 

Forrás: kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.