Hirdetés

Csütörtökön kezdődik a Győri Könyvszalon

|

A nulladik nappal csütörtökön veszi kezdetét az immáron tizennegyedik alkalommal megrendezett Győri Könyvszalon, amely a vidék legnagyobb könyvfesztiválja; a nyitónap eseménye lesz a Radnóti és kora című irodalmi programsorozat - írja az MTI.

Hirdetés

Az idén már négynapossá vált eseményen bemutatkoznak a hazai könyvkiadók, átadják a város alkotói díját, író-olvasó találkozókat, előadásokat, kulturális programokat rendeznek.
 

A pénteki nyitónapon adják át a város alkotói díját, amelyet idén Czigány György József Attila-díjas alkotó vehet át. Cigány György a nap folyamán szerzői estet is tart a győri Nemzeti Színházban, amely évek óta otthont ad a rendezvénynek. 

Horváth Sándor Domonkos, a Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója az MTI-nek korábban elmondta, hogy kiadói oldalról már telt házas a rendezvény, hiszen - két-három régi résztvevő távolmaradása mellett, de új szereplővel - mind a negyven standot lefoglalták az eseményre, amely tavaly a becslések szerint mintegy 25 ezer érdeklődőt vonzott. 

Szombaton irodalomtanároknak rendeznek konferenciát, amelyen egyebek mellett az egykor a megyében élt vagy itt meghalt szerzőkkel is foglalkoznak, aznap este rendezik meg a Radnóti Költészeti Biennálét. Másnap megemlékezést rendeznek Abdán, Radnóti Miklós emlékhelyénél.

A fesztivál ideje alatt gyereksarok működik, emellett száznál is több program várja az érdeklődőket, amelyek között több ingyenes koncert is szerepel. A műsorban három belépőjegyes koncert is van: szombaton délelőtt Halász Judit, este Kovács Kati, míg vasárnap este Deák Bill Gyula szórakoztatja a közönséget.

MTI


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.