Hirdetés

Darren Shan: Démontolvaj - könyvkritika

|

Kernel Fleck egy átlagos kamaszfiú - azon tulajdonságán kívül, hogy mozgó fényeket tud irányítani...

Hirdetés

"Óriási szaggatott szélű, kék fénymező alakul ki az ágyam lábánál. Aztán egy jelenés nyomul át rajta. A rémülettől sikoltani sem tudok. Lidérces álmában lát efféle szörnyet az ember. A bőre halványpiros. A szeme sötétvörös. Orra nincs. Fogai élesek, szürkék. Ahogy jobban behajol a szobámba, meglátom, hogy a mellkasa baloldalán lyuk tátong, és ahol a szívének kellene lennie, rengeteg apró kígyó tekereg sziszegve. A szörny fenyegetően rám néz, és felém nyújtja a kezét..."

 

Az első rész óriási meglepetéssel zárult (legalábbis én meglepődtem), így kissé arcul csapásként érheti az olvasókat a teljesen más történet. Szerencsére a rajongóknak nem kell csalódniuk: a könyv tempója végig feszes, és persze harcból sem lesz hiány. Sok új karakterrel találkozhatunk, akik egytől-egyig nagyon kidolgozottak: az író ezen a téren megint jó munkát végzett. Megismerhetjük a démonvilágot is: a könyv nagy része ott fog játszódni. Sok érdekes fordulat van a könyvben, amely a Darren Shan fanoknak (gondolom) nem okoz majd meglepetés, de az újoncok nem győznek majd csodálkozni egy-két jelenet után.

Nekem összeségében tetszett a könyv, veteránoknak mindenesetre kötelező. Akik még nem olvasták az első részt, nyugodtan kezdhetik ezzel a résszel, mert egyáltalán nem kapcsolódik az első és a második kötet.

 

4,5/5

 

Cím: Démontolvaj 

Szerző: Darren Shan

Eredeti cím: Demon thief

Kiadás éve: 2006.

 



 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.