Hirdetés

David Gray: Worluk átka

|

A címszereplő kötet a 90-es évek nagy fantasy és sci-fi őrületének egyik eredménye. Külsőleg és tartalmilag is jól illeszkedik a kor kínálatához.

Hirdetés

 

Nemes István neve ismerősen csenghet a hazai fantasy rajongóknak. John Caldwell néven nagy sikert aratott Káosz könyveivel, ahol magam is számtalanszor izgultam a fél ork Skandar Graun kalandjain.
Worluk átka című regényét David Gray néven publikálta az Art Phoenix könyvek kínálatában. Érdekesség, hogy az első oldalakon fel van tüntetve egy angol nyelvű „eredeti cím” és a fordító, Nemes István személye. Ez könnyen félrevezetheti az ember gyermekét, hiszen a könyv kis hazánk szülöttének az alkotása.
A történet számomra eléggé furcsa, leginkább egy B kategóriás családi kalandfilm történetére hajazott. A sztori szerint 1995-öt mutat a naptár. Melbourne lakói furcsa eseményeket élnek át, ugyanis egy ismeretlen eredetű Átok a legváratlanabb helyzetekben ragadja el, majd teszi le őket a legkülönösebb helyeken. Főhősünk, Mark Yennon is megtapasztalta már párszor az Átok szeszélyét, de ez a mostani a legváratlanabb helyre, a sötét középkorba repíti vissza. A középkor hemzseg a hozzá hasonló, botcsinálta időutazóktól.
Ahogy telik az idő, az Átok egyre elviselhetetlenebb lesz, és Marknak egyre kisebb az esélye, hogy visszakerüljön jól megszokott környezetéhez. Utazása során különös alakokkal találkozik és egyre többet hall egy különös nevet, Worlukot. Ahhoz, hogy visszatérhessen a jelenbe, meg kell találnia a választ arra, hogy ki is az a titokzatos Worluk, és hogy mi köze van az Átokhoz…
Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.