Hirdetés

Dékány András: Kalózok, bálnák, tengerek

|

A méltán híres Matrózok, hajók, kapitányok folytatása.

Hirdetés

 

1930-ban járunk. Tudós hajóskapitányunk, Daniló ezúttal a távoli északra vezeti matrózait. Itt nem csak a hideggel és a viharokkal kell megküzdeniük, hanem egy alávaló kalózcsapattal is. De ezek a zsiványok nem olyanok, mint a régi kalózhistóriákból megismert alakok. Kard helyett gépfegyverrel és ekrazittal vannak felszerelve, valamint fekete vitorlájú hajójuk helyett a legénység tagjai között bujkálnak, várva a legjobb alkalomra, hogy véghezvigyék aljas terveiket. Kalózok, bálnák, tengerek képe elevenedik meg a könyv lapjain, és a történet közben egy régi hajóslegendát is megismerhetünk mai köntösben: az eltűnt Mary Celeste történetét.
Dékány ezúttal is bebizonyította, hogy nagyon ért az íráshoz. A könyv magával ragadja az olvasót, szinte érzi az északi tengereken uralkodó hideg szelet az arcán. Karakterei között találhatóak kedvelhető matrózok és ellenérzéseket kiváltó kalózok, minden figura olyan, mintha tényleg élnének.
A könyv eredetije 1959-ben jelent meg először. Az általam olvasott verzió 1981-ben látott napvilágot a Móra Könyvkiadó jóvoltából. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.