Hirdetés

Dolgozz a Körnél! - Új Dave Eggers-könyv jelent meg

|

Dave Eggers könyve egy első pillantásra álommelót kínáló szoftvercégről szól, csakhogy idővel kiderül, hogy a munkahely talán nem is olyan csodálatos, mint amilyennek tűnik.

Hirdetés

Emlékeztek A kör című filmre, amikor a vizes hajú ijesztő kislány kijött a tévéből és megölt mindenkit? Na, ez nem az A Kör.

Hirdetés

Dave Eggers nemrég magyarul is megjelent regényének középpontjában a Kör nevű szoftvercég áll, amelyről nem nehéz rájönnünk, hogy a Facebook, a Google és az ezekhez hasonló munkahelyek szimbóluma fiatalos munkakörnyezetével és a világra való hatásával. A Körnél rengetegen szeretnének dolgozni - csakúgy, mint egy fiatal lány, Mae Holland, akinek valóra válik az álma, amikor sikerül bekerülnie a céghez. A Kör azonban talán nem is olyan csodálatos, amilyennek látszik: veszélybe sodorja a privát szférát, az egyéni szabadságot.

Dave Eggers-t egyébként a Ígéret földje és az Ahol a vadak várnak című filmek forgatókönyvírójaként is ismerhetjük - de több regény szerzője is (Az elveszett fiú, Hologram a királynak). A körből is már az idén a mozikba a kerül filmváltozat, Emma Watson, Tom Hanks, Karen Gillan és John Boyega főszereplésével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.