Hirdetés

Dr. Vajda Endre: A posta története

|

Értékes könyvre bukkantam a könyvespolcom mélyén, erről írnék pár sort.

Hirdetés

 

Az emberek számára természetes, hogy van posta. De senki nem gondolkodott még azon, hogy miként is alakult ki? Ha valakit érdekelne, ebben a könyvben megtalálja a kielégítő válaszokat. A kötet három nagy fejezetre oszlik. A posta világtörténete, A távközlés világtörténete és A posta története Magyarországon című részeken belül rengeteg érdekes információra bukkanhatunk. Megtudhatjuk, hogy miként történt a hírközlés az ősközösségekben, de képet kapunk a rabszolgatartó társadalmak postarendszeréről is. A nagyobb történelmi korokon keresztül kapunk pontos leírást arról, hogy hogyan jutott ideáig a modern távközlés és a posta.
A könyv 1967-ben látott napvilágot a Közlekedési Dokumentációs Vállalat égisze alatt. 472 oldalas vastagságával jó pár kellemes percet szerezhet mindazoknak, akik szeretik a hasonló stílusú könyveket. Kellemes olvasást!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.