Hirdetés

Drakula az OSZK-ban

|

Magyarország nem elhanyagolható a Drakula-örökség szempontjából. A Széchényi Könyvtárban található például az egyik legrégibb Drakula-emlék.

Hirdetés

 

 

Egy 1480-as évekből származó német újságlap, amelyen a rettegett Vlad első ismert ábrázolása látható. Szintén kevesen tudják, hogy Drakula irodalmi hőssé alakulásában is volt szerepe magyaroknak, Bram Stoker ugyanis a Londonban előadásokat tartó Vámbéry Ármintól hallott Drakuláról: a tudós jó néhány információval segítette a híres rémregény megszületését. És akkor még nem beszéltünk Lugosi Béla legendás hollywoodi alakításairól. Drakula tehát sokat köszönhet a magyaroknak.

 

Forrás: www.kithirlevel.hu 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.