Hirdetés

Elárverezték Mark Twain írásait

|

Az amerikai író kézirataiból és leveleiből tartottak árverést nemrégiben New Yorkban.

Hirdetés

A legdrágábban elkelt művet az író, legkedvesebb lánya emlékére írt "A Family Sketch" címmel, mely még sohasem jelent meg, ám a 64 oldalas kéziratot 242500 dollárért (mintegy 58 millió forintért) vihette haza az egyik gyűjtő. Ilyen magas összegre az árverést lebonyolítók sem számítottak, a kéziratot mindössze 160 ezer dollárra becsülték. Az aukción mintegy 200 tétel került terítékre. A kéziratok és levelek melett, többek között fotókra is lehett licitálni.

Mark Twain utolsó éveit önéletrajzának megírására szentelte, ám kikötötte, hogy ezen írások csak száz évvel a halála után láthatnak napvilágot. A költő 1910. április 21-én hunyt el, így várhatóan még az idén megjelenik az életét összefoglaló sorozat első három kötete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.