Hirdetés

Elhunyt a leghíresebb japán sci-fi író

|

Komacu Szakjo nyolcvan éves korában lépett át a túlvilágra.

Hirdetés

Leghíresebb műve a Sárkány halála, hazánkban 1985-ben jelent meg. A regény azt meséli el, hogy földrengések és vulkánkitörések közepette Japán a Csendes-óceánba süllyed.
A regény eredetije 1973-ban jelent meg Nippon Csinbocu címen, amit ugyanabban az évben filmre is vittek. Csak Japánban több, mint 4 millió példányban kelt el a könyv.

Komacu a kiotói egyetemen szerezte diplomáját. Részt vett nemzetközi kiállítások és vásárok, köztük az 1970-es oszakai világkiállítás, szervezésében is.
Háromhavonta jelentkező magazinjában kifejtette, hogy szeretne addig élni, amíg megláthatja, hogy hová fejlődik hazája a márciusban bekövetkezett katasztrófa után. Sajnos már csak a túlvilágról követheti az eseményeket, ugyanis Komacut kedden érte utol a halál egy oszakai kórházban, ahol tüdőgyulladással kezelték. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.