Hirdetés

Elhunyt Andrej Voznyeszenszkij

|

Az Interfax orosz hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva leközölte: 78 évesen, hosszú betegeskedés után meghalt az orosz költészet egyik legjelentősebb alakja.

Hirdetés

Voznyeszenszkij 1933-ban született Moszkvában, 14 évesen kezdett írni s ő az első költő, akinek százezres példányszámban jelent meg verseskötete. Igazán ismertté a Parabola című kötetében megjelent Mesterek poémája tette, s ezzel elindult a hírnév felé vezető úton. 1961-ben körúton járt az Egyesült Államokban, mely különösen sikeres volt, később maga Ronald Reagen személyesen látogatta meg otthonában. Az első orosz rockopera szövege is az ő munkásságának köszönhető. A szovjet-orosz irodalom egyik formateremtője volt, nyilvános fellépéseit a hatvanas években mindig hatalmas ováció és siker koronázta.

Munkássága alapján, sosem akart a tömegek költője lenni, ám ennek ellenére mégis a szovjet korszak legnagyobb egyéniségévé vált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.