Hirdetés

Elhunyt Balla László író

|

Meghalt Balla László író, költő, műfordító,a Kárpáti Igaz Szó nyugalmazott főszerkesztője.

Hirdetés

Az író csütörtökön, életének 84. évében, ungvári otthonában távozott el hosszú betegeskedés után. Balla László tartalmas életművet hagyott maga után: a Kelet-Magyarország napilap újságírójaként és a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztőjeként is dolgozott, rendszeresen jelentek meg irodalmi jellegű írásai, valamint szobrászként is tevékenykedett. 

Tagja volt a Magyar Írószövetségnek és az Ukrán Írók Szövetségének; tudását pedig Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán és az Ungvári Állami Egyetemen adta tovább a hallgatóknak óraadó tanárként. Segítette a szabolcsi és kárpátaljai írócsoportok és képzőművészek kapcsolattartását. 2007-ben betegedett meg, de a munkával még ekkor sem hagyott fel - továbbra is tiszteletbeli tagja maradt a Kárpáti Igaz Szó szerkesztőségének és heti rendszerességgel publikált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.