Hirdetés

Elhunyt Beryl Bainbridge

|

A Booker-díjra többször is jelölt brit írónőt, akinek számos műve megjelent magyarul is 75 éves korában végül a rák győzte le.

Hirdetés

Az írónő 1934-ben született Londonban. Több mint egy tucat kötet szerzője, az An Awfully Big Adventure című 1989-es könyvéből azonos címmel film is készült Alan Rickman és Hugh Grant főszereplésével. Magyarországon a filmet Várva várt nagy kaland címmel vetítették.

"Beryl Bainbridge írói hangja teljesen egyedi, egy komoly komédiás volt, akinek minden regénye tragikusan végződött" – mondta Michael Holroyd író a The Guardian napilapnak.

Bainbridge a Booker-díjra jelöltek szűkített listájára öt alkalommal is felkerült, a Whitbread irodalmi díjat kétszer nyerte el. 2000-ben II. Erzsébet brit királynő dámává ütötte.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.