Hirdetés

Elhunyt Iain Banks író

|

Iain Banks, a világhírú skót író 59 éves korában elhunyt.

Hirdetés

 

Iain Banks halálhírét tegnap jelentették be. A világhírű skót író mindössze pár hete mondta el a világnak, hogy epehólyagrákot diagnosztizáltak nála. Iain Banks jól tudta, hogy már nem sok ideje van hátra, így legújabb és sajnos utolsó regényét négy hónappal a tervezett kiadás előtt jelentette meg,hogy még láthassa azt a könyvespolcokra kerülni. 

Iain Banks egyik leghíresebb regénye A darázsgyár, amely a 80-as években jelent meg, és egyből heves viták tárgya lett naturalizmusa és a regényben ábrázolt kegyetlenkedések miatt. Ennek ellenére a könyv a mai napig sem veszített népszerűségéből, és a The Independent c. angol napilap szavazásán a XX. század 100 legjobb regénye közé választották.

Nyugodjon békében!

 

Iain Banks magyarul megjelent könyvei:

A darázsgyár

Anyag

Ellentétek

A száműző

Nézz a szélbe

Holtpont

Fegyver a kézben

Emlékezz Phlebasra

Sötét háttér előtt

A játékmester

Félemmetes géjpezet

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.