Hirdetés

Elhunyt Molnár Tamás filozófus

|

89. életévében hunyt el, kedden este az egyesült államokbeli Richmond városának korházában, Molnár Tamás filozófus, történész, politológus.

Hirdetés

 

 

A Budapesten született filozófus, egyetemi tanulmányait 1948-tól már a Brüsszeli Egyetem francia irodalom és filozófia szakán végezte, majd 1952-ben Columbia Egyetemen filozófiai doktorátust szerzett.

Tanulmányai után, több egyesült államokbeli egyetem professzoraként dolgozott, de a dél-afrikai Potchefstroomi Egyetem politikai filozófia vendégprofesszora is volt, ezenfelül pedig az ELTE-n vallásfilozófiát adott elő, és filozófia professzora volt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.

Élete során több díjjal is kitüntették. 1998-ban megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, 2000-ben megkapta a Széchenyi-díjat, 2002-ben pedig a Stephanus-díjat.

1995-től volt a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.