Hirdetés

Előzetes: A Formula-1 50 legnagyobb botránya

|

Mint minden sportot, a Forma-1-et is rengeteg botrány vesz körül, a legnagyobbakat most Simon István gyűjtötte össze egy könyvbe.

Hirdetés

 

Simon István neve már ismerős lehet a sportág szerelmeseinek, ugyanis több Forma-1-es könyv szerzője. Egyebek között több szezonösszefoglalót is olvashatunk tőle a Száguldó cirkusz elnevezésű könyvekben, mely albumok több látványos képpel idézik fel a szezon fontosabb eseményeit, éppúgy a pályán, mint a kulisszák mögött. Továbbá a sportág meghatározó pilótairól szóló írásában ismerhetjük meg jobban a hétszeres világbajnok Michael Schumacher történetét egészen a horremi kezdetektől a - mint mostanra már kiderült - időleges visszavonulásig vagy a „repülő finn”, Kimi Raikkönenét, aki első sikereit még gokarttal érte el, majd 2007-ben feltette a koronát a pályafutására, amikor a Forma-1-ben világbajnok lett a Ferrarival. A Hungaroring 20 éves évfordulójára pedig megírta a magyar pálya történetét. Simon István már összegyűjtötte a sportág legjobb 50 pilótáját egészen a kezdetektől, 1950-től napjainkig.

 

Hamarosan megjelenő kötetében a Forma-1 50 legnagyobb botrányát gyűjtötte össze. A könyv éppúgy foglalkozik a csapattársak közti rivalizálással, mint a megszegett csapatutasításokkal vagy a technikai „piszkos trükkökkel”, egészen a McLaren-Ferrari adatlopási botrányig. Az idei szezon is bővelkedett botrányokban elég csak a flexibilis szárnyak esetére gondolni vagy a pályán kívül történt esetekre, mint például amikor Bernie Ecclestone azzal viccelődött, hogy a Szent Koronát Kínában gyártották-e. Akiket érdekelnek a hasonló jellegű botrányok, azoknak kellemes időtöltést nyújthat Simon István hamarosan megjelenő kötete.

 

Várható megjelenés: 2010.11.5.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.