Hirdetés

Előzetes – Alan Hollinghurst: A szépség vonala

|

A szépség vonala című regény harminc évvel visz minket vissza az időben, hogy elmesélje nekünk egy abszurd család és az ő különös vendégük történetét…

Hirdetés

 

Az 1980-as évek Nagy-Britanniájában vagyunk, Margaret Thatcher hatalomra jutásának idején. Főszereplőnk, Nick Guest beköltözik a Fedden család rezidenciájába. Költözését barátja, a friss oxfordi diplomával büszkélkedhető Toby teszi lehetővé – Feddenék fia. Nick megismerkedik a családtagokkal: Toby önsebző testvérével, Catherine-el; gazdag és arisztokrata anyjukkal, Rachel-el; és az apával, Gerald-al, aki a Konzervatív Párt képviselője, mellesleg megszállott csodálója Thatcher-nek. Nick vendégeskedése azonban nem mentes a konfliktusoktól, melyeket részben a fiú szexuális hovatartozása vált ki… Nick ugyanis meleg. 

 A regény a képmutatás, a homoszexualitás, az AIDS, a gazdagság és az őrület témáját boncolgatja. Alan Hollinghurts maga is meleg – így saját tapasztalatai teszik hitelessé művét. A szépség vonala New York Times bestseller, valamint a Man Booker Prize for Fiction, Whitbread Novel Award, Commonwealth Writers Prize díjak birtokosa. 

Várható megjelenés:  2011, február 14.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.