Hirdetés

Előzetes - Anne Fortier: Júlia

|

Van-e ismertebb és romantikusabb szerelmespár Rómeó és Júlia kettősénél? Valószínűleg nincs, hatásuk pedig még ma is érezhető nem egy szerzőn- köztük Anne Fortier írónőn is.

Hirdetés

Fortier egy mai kalandregénybe ültette át a Montague és Capulet család konfliktusát. A regény főszereplője egy Julie Jacobs nevű fiatal lány, aki egy Sienába utazik az örökségéért. Az olasz városban felfedezi a családfáját, amelyben meglepve tapasztalja, hogy egyik őse nem más, mint egy Giuletta nevű nő, aki egy Rómeó nevű fiatalember iránt érzett halhatatlan szerelméről volt ismert… Giuletta életrajzát olvasgatva egyre szembetűnőbbé válik számára, hogy a drámabeli két család gyűlölködése most sem ért véget, és valószínűleg ő lesz a következő áldozata az örökös viszálynak. Élete szinte megszólalásig hasonlít Giulettáéra, Julie azonban a sok kellemetlenség mellett nem venné rossz néven, ha legalább neki is lenne egy Rómeója – aki viszont egyre csak várat magára.

Anne Fortier Dániában nőtt fel és 2002-ban emigrált az USA-ba. Az Egyesült Államokban producerként dolgozott: egyik munkáját, a Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia dokumentumfilmet Emmy-díjjal jutalmazták. Fortier saját bevallása szerint a Júlia megírására anyja pálfordulása inspirálta, mivel az asszony mindig Verona városát tartotta igazi otthonának… amíg el nem látogatott Sienába.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.