Hirdetés

Előzetes – Dan Simmons: Endymion

|

Hamarosan megérkezik hazánkba Simmons Hyperion Cantosának harmadik kötete, ami azért is jelentős, mert ez a könyv először jelenik meg magyar nyelven.

Hirdetés

Az Endymion háromszáz évvel a ciklus első két kötete után játszódik. A Hegemónia birodalma megszűnt, a bolygók pedig elszakadtak egymástól, mert a gyors utazást lehetővé tevő távnyelőrendszert megsemmisítették. A fejetlenségben végül az első két kötetben haldokló, ám azóta nagy hatalomra szert tevő katolikus egyház és kormányzata, a Pax tesz rendet. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Hyperionon talált szimbolikus keresztek segítségével és az egyház vezetői által ismert technológia használatával képesek feltámasztani a halott híveket, ám a pogányok természetesen nem részesülhetnek ebben a csodában...

A könyv főszereplőjét, a pásztor és vadászkalauz Raul Endymiont épp kivégzése uátn fogadja fel Martin Silenus (az első két kötetből ismert szabadszájú költő), hogy testőrként vigyázzon Aenea-ra(az első két kötetben szereplő nyomozó, Brawne Lamia, és a kibrid John Keats gyermeke), a tizenkét éves kislányra, aki a jövőből tért vissza és azt hiszik, hogy belőle lesz majd az új messiás. Raul, Aenea és a kék bőrű android, A. Bettik útra kelnek - bár az úticélt maguk sem tudják pontosan – a Tethys folyón, ám minden lépésüket követik a katolikus egyház katonái és a legváratlanabb pillanatokban felbukkanó Shrike…

 

Várható megjelenés: 2012. szeptember 20.

 

Forrás: agaveblog.hu

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.